Den Haag overweegt slagboom om Strandweg af te sluiten in strijd tegen overlast

De Strandweg op Scheveningen
De Strandweg op Scheveningen © Den Haag FM
DEN HAAG - De gemeente Den Haag denkt erover om de Strandweg op Scheveningen af te sluiten met een slagboom. 'Nu willen mensen daar racen of flaneren - beetje stoer uit het raampje hangen, met een opgevoerde AMG - dus dat willen we voorkomen', legt wethouder Anne Mulder (VVD) zaterdag in het politieke radioprogramma Spuigasten van mediapartner Den Haag FM uit.
Mulder is verantwoordelijk voor het actieplan Scheveningen, om de overlast in de badplaats tegen te gaan. Bewoners en ondernemers hebben te maken met verkeersoverlast, geluidsoverlast, intimidaties en rommel op straat door badgasten die zich misdragen. In de zomer van 2020 bereikte de overlast op Scheveningen een hoogtepunt - of beter gezegd: dieptepunt.
Omroep West stelde een Ideeënbus Scheveningen in, waar bewoners hun plannen om de overlast te verminderen konden delen. Daar bleek al uit dat veel mensen afsluiting met een slagboom als goede oplossing zien. Nu overweegt de gemeente dat middel serieus. Door middel van een slagboom kunnen automobilisten hun voertuigen dan wel parkeren, maar wordt het minder aantrekkelijk voor overlastgevers om daar te racen of de auto te parkeren en daar vervolgens harde muziek te draaien, zegt Mulder bij Den Haag FM. Het besluit moet binnenkort genomen worden.