Buurtbewoner na fatale ruzie in flat Leidschendam: 'Kinderen waren aan het huilen'

Politie en recherche heeft onderzoek gedaan bij de flat
Politie en recherche heeft onderzoek gedaan bij de flat © Regio15
LEIDSCHENDAM - 'Ik heb de ruzie gehoord en de buurman hoorde kinderen huilen.' Dat zegt een bewoner van de flat in Leidschendam waar zaterdag een ruzie fataal afliep. Een 29-jarige man kwam om het leven nadat hij werd neergestoken. Een 25-jarige vrouw werd opgepakt.
Een dag later is de steekpartij het gesprek van de dag in en rond de flat. 'De vrouw is een moeder van twee dochtertjes van zo’n 5 tot 8 jaar oud', vertelt een bewoner die de opgepakte vrouw kent. 'De neergestoken man is een vriend die af en toe bij haar langs kwam.'
De politie meldt dat de oorzaak 'mogelijk in de relationele sfeer' ligt. Een ruzie moet dus compleet uit de hand zijn gelopen, met een dodelijke steekpartij tot gevolg. Een traumahelikopter kwam nog ter plaatse, maar de man overleed in de woning aan zijn verwondingen.

'Mijn meisjes, mijn meisjes'

De vrouw die werd opgepakt had volgens de bewoner van de flat, die haar weggevoerd zag worden, geroepen: 'Mijn meisjes, mijn meisjes'. De twee dochtertjes zijn volgens de bewoner door de politie meegenomen. De deur van de bewuste woning is afgeplakt. De recherche doet nog verder onderzoek in de zaak.
De deur van de woning is verzegeld
De deur van de woning is verzegeld © Omroep West