Verongelukken 'liefste juf' Shanna slaat in als een bom

RIJSWIJK - 'Het is een heel groot verdriet. Het is echt ingeslagen als een bom', vertelt directrice Judith van Veen van kinderopvang Up over het overlijden van een van haar medewerkers, Shanna.
De 32-jarige Shanna overlijdt vrijdag na een ongeluk op de Schaapweg in Rijswijk. De vrouw, die op een scooter reed, wordt ter plaatse nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Daar overlijdt ze aan haar verwondingen.

'Lieve Shanna, wat zal iedereen jou missen'

Het overlijden van de geliefde medewerker komt hard aan. De drie buitenschoolse opvanglocaties van Up in de Rijswijkse wijk Steenvoorde zijn maandag gesloten.
Ik ga je heel erg missen, je blijft altijd de liefste juf
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, is een bloemenzee ontstaan. 'Shanna, ik ga je heel erg missen. Je blijft altijd de liefste juf. Bedankt dat je er altijd voor mij was', schrijft een meisje op een brief. 'Lieve Shanna, wat zal iedereen jou missen', schrijft iemand anders op een kaart.

Automobilist verhoord

De politie zoekt getuigen en mensen die de aanrijding mogelijk hebben gefilmd met een dashcam. De automobilist, een 34-jarige Hagenaar, is meegenomen naar het politiebureau en als verdachte gehoord. Daarna mocht de bestuurder weer naar huis. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is nog in volle gang, meldt de politie.