Ravage op begraafplaats 's-Gravenzande, meer dan honderd graven vernield

De vernielde graven in 's-Gravenzande
De vernielde graven in 's-Gravenzande © Margriet van der Eijk
'S-GRAVENZANDE - In de nacht van maandag op dinsdag zijn tussen de 100 en 150 graven op begraafplaats Beukenhage vernield, zo meldt de politie. Agenten en de eigenaar onderzoeken nog wat er precies is gebeurd. De gemeente Westland gaat als beheerder van de begraafplaats namens de nabestaanden aangifte doen.
Agenten kregen middenin de nacht al een eerste melding van de grafschennis, maar troffen toen nog niets aan. Op dinsdagochtend werd pas duidelijk hoe groot de ravage is. Bij de kindergraven waren de speelgoedautootjes over het pad gegooid en overal lag glas van kapotgeslagen windlichtjes.
Burgemeester Bouke Arends sprak op Twitter zijn afschuw af over wat er in 's-Gravenzande is gebeurd. 'Ongelofelijk triest dat mensen dit doen', zo liet hij weten.
De politie deed dinsdag volop onderzoek op de begraafplaats met onder meer rechercheurs en forensisch specialisten. Samen met de eigenaar zullen zij vervolgens inventariseren hoe groot de schade precies is. De politie zou van plan zijn ook een helikopter in te zetten.