Nog twee mannen gezocht voor steekpartij waarbij Myron (17) omkwam

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - Er worden nog twee verdachten gezocht die zijn betrokken bij de fatale steekpartij op de Rijswijkseweg in Den Haag. Begin mei kwam de 17-jarige Myron daarbij om het leven. De politie heeft duidelijke bewakingsbeelden waarop de mannen te zien zijn en hoopt op tips over hen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 6 juli. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Beide verdachten hebben zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 15-jarige Zoetermeerder en een 17-jarige jongen uit Den Haag.
Op de beelden is te zien hoe een groep mannen op donderdagavond 6 mei rond 20.15 uur over de Rijswijkseweg loopt. Eerst als complete groep, daarna splitsen ze zich op. Een deel loopt een stukje terug richting de Swammerdamstraat, terwijl een ander deel verderop blijft staan.
Het lijkt alsof ze op het slachtoffer wachten, want als Myron even later komt aanlopen, rent één van de verdachten al wijzend achter hem aan. Even verderop staat de rest van de groep en daar volgt een confrontatie, waarbij Myron wordt mishandeld en gestoken.

Nog zeven verdachten vast

De groep verdachten vlucht daarna weg. Omstanders ontfermen zich over het slachtoffer en de hulpdiensten zijn snel ter plaatste, maar de 17-jarige jongen overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen.
Een paar uur na het steekincident houdt de politie al twee verdachten aan, de afgelopen weken zijn er nog meer mensen gearresteerd. Op dit moment zitten nog zeven mannen van tussen de 16 en 23 jaar uit Delft en Den Haag vast.