Politie vraagt hulp omwonenden in onderzoek naar gesloopte graven in 's-Gravenzande

Veel graven werden vernield
Veel graven werden vernield © Regio15
'S-GRAVENZANDE - Mensen die in de directe omgeving wonen van begraafplaats Beukenhage in 's-Gravenzande hebben van de politie het dringende verzoek gekregen hun camerabeelden na te kijken. Mogelijk is daarop te zien wie er verantwoordelijk is voor de ravage op het kerkhof in de nacht van maandag op dinsdag, waarbij 100 tot 150 graven werden vernield.
'We hebben echt de hulp nodig van inwoners en ondernemers uit 's-Gravenzande', aldus een woordvoerder van de politie. Omwonenden is gevraagd beelden van hun ringdeurbel, dashcam of bewakingscamera's te checken.
Ook woensdag zijn rechercheurs op begraafplaats Beukenhage aanwezig voor onderzoek, meldt mediapartner WOS. Of de vernieling het werk was van één persoon, of dat er meerdere personen bij betrokken waren, is op dit moment nog niet duidelijk. 

Aangifte en getuigenoproep

Agenten en de eigenaar van de begraafplaats onderzoeken nog wat er precies is gebeurd. De gemeente Westland gaat als beheerder van de begraafplaats namens de nabestaanden aangifte doen.
De politie laat weten nog geen verdachte(n) op het oog te hebben.

Onbekende vrouw legt bloemen bij gehavende graven

Bij de gehavende graven heeft een nog onbekende vrouw bloemen gelegd. Een beheerder van de gemeente Westland noemt het 'een prachtige blijk van medeleven'.
De gemeentewerker zag de vrouw dinsdag lopen en werd daarover aangesproken door bezoekers van het kerkhof. 'Ze vonden haar actie schitterend.'