Leidse tractorbestuurster rijdt door na omverrijden fietser en wordt opgepakt in Den Haag

Tractoren verzamelen in Den Haag, foto ter illustratie
Tractoren verzamelen in Den Haag, foto ter illustratie © Regio15
DEN HAAG - Een 19-jarige tractorbestuurster uit Leiden heeft woensdagochtend in Gouda een fietser aangereden en is daarna doorgereden. Dezelfde ochtend werd zij aangehouden op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.
De tractor maakte deel uit van een groepje tractoren dat via Gouda op weg was naar de boerendemonstratie in Den Haag. Toen de tractorbestuurster op de Burgemeester van Reenensingel rond 9.00 uur een fietser passeerde en raakte, kwam deze ten val. De fietser liep enkele lichte verwondingen op en zijn fiets raakte beschadigd. De Leidse tractorbestuurster reed vervolgens door.
Dankzij het signalement dat de fietser doorgaf, kon de politie de bestuurster rond 11.20 uur in Den Haag aanhouden. Zij is voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. De tractor wordt nog onderzocht op sporen.

Getuigen gezocht

Er waren volgens de politie meerdere mensen die in de omgeving aanwezig waren. De politie vraagt mensen die het ongeval zagen gebeuren contact op te nemen.
De politie is specifiek op zoek naar een vrouw die daar op dat moment naast een klein meisje fietste. Het meisje had een fiets met zijwieltjes.