Peter R. de Vries aan verwondingen overleden

Peter R. de Vries werd in deze straat in Amsterdam neergeschoten
Peter R. de Vries werd in deze straat in Amsterdam neergeschoten © ANP
LEIDSCHENDAM - Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdag overleden. Dat meldt de familie van de misdaadverslaggever. De Vries werd vorige week dinsdag neergeschoten in Amsterdam, de vermoedelijke schutter werd niet veel later op de A4 bij Leidschendam opgepakt. Ook een tweede verdachte werd daarbij aangehouden.
De politie doet nog volop onderzoek naar de aanslag op De Vries. Politiechef Frank Paauw noemde de vluchtauto met de twee inzittenden 'onze grootste lead'. De inzittenden waren een 35-jarige Pool en een 21-jarige Rotterdammer. Eén van hen zou De Vries hebben beschoten.
Peter R. de Vries werd dinsdagavond 6 juli even voor 19.30 uur onder vuur genomen in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries was kort daarvoor lopend vertrokken bij de studio van RTL Boulevard, waar hij te gast was. De misdaadverslaggever werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een tijd lang vocht voor zijn leven. Tevergeefs, de journalist bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen. Peter R. de Vries is 64 jaar geworden en laat een vrouw en twee kinderen achter.

Spandoeken in de Schilderswijk

Bij een moskee in de Haagse Schilderswijk hing al een tijdje een spandoek met de tekst 'we bidden voor je' en 'vecht, Peter, vecht'. Een soortgelijke steunbetuiging was te zien op de gevel van een Haags café.