Deze horecabaas hield zijn tent dit weekend sowieso al dicht: 'Risico gewoon te groot'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Horecagelegenheden moeten mogelijk weer om middernacht de deuren sluiten. Het is een van de aanscherpingen van het coronabeleid waarover het demissionaire kabinet vergadert, bevestigen ingewijden na een bericht van RTL Nieuws. Er zou nog wel veel discussie zijn over deze maatregel, maar er zijn ook kroegbazen die snappen dat de ingreep nodig is.
Bart Kamper, eigenaar van discotheken Bar Amsterdam en Schatjes uit Alphen aan den Rijn, besloot donderdag al om zijn nachtclubs helemaal dicht te houden. Vanwege het grote aantal besmettingen was het niet verantwoord om open te blijven, zegt hij vrijdagmiddag. 'Ik neem het risico niet meer. Er zijn te veel besmettingen', aldus Kamper. Ook het Alphense restaurant Maggie Blue sluit de deuren omdat coronabesmettingen zijn te herleiden naar borrelavonden in de horecagelegenheid.
Een stukje verderop in Alphen gaat het festival Vrij en Blij vooralsnog wel door. Het tweedaagse openluchtfestijn is het eerste in de regio waar bezoekers terechtkunnen. Maar met het nieuws uit 'Den Haag' dat op komst is, lijkt het ook meteen het laatste te zijn. Het kabinet kondigt waarschijnlijk vanavond aan dat festivals voorlopig niet door mogen gaan.

Vanavond persconferentie

Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en zorgminister Hugo de Jonge (CDA) maken vrijdagavond op een persconferentie bekend wat de maatregelen zijn om het sterk oplopende aantal besmettingen terug te dringen. Eerder lekte al uit dat sluiting van clubs en discotheken op tafel ligt. Ook evenementen zonder vaste zitplaatsen voor bezoekers zouden niet meer door kunnen gaan.