Twee minderjarige jongens opgepakt voor slopen graven 's-Gravenzande

Veel graven werden vernield
Veel graven werden vernield © Regio15
'S-GRAVENZANDE - De politie heeft twee minderjarige jongens opgepakt voor de grafschennis in 's-Gravenzande. In de nacht van maandag op dinsdag werden daar op begraafplaats Beukenhage 100 tot 150 graven vernield. De ravage was enorm. Bij de kindergraven waren de speelgoedautootjes over het pad gegooid en overal lag glas van kapotgeslagen windlichtjes.
De politie maakt de leeftijden van de jongens niet bekend. De twee zijn donderdag gepakt op basis van tips en camerabeelden. Ze zitten nog vast en worden verhoord. De gemeente Westland heeft als beheerder van de begraafplaats namens de nabestaanden aangifte gedaan. De politie vroeg omwonenden eerder al om camerabeelden en riep getuigen op zich te melden.
Het ongeloof was groot nadat was huisgehouden op de begraafplaats aan de Naaldwijkseweg. Nabestaanden noemden het slopen van de graven 'onmenselijk'. 'Waarom doet iemand dit', vroegen veel mensen zich af. 'Het doet echt heel veel met me', vertelde een vrouw in tranen al eerder. 'Het is al erg genoeg dat ik in korte tijd drie mensen ben verloren. En dan doe je dit. Ik heb echt nul respect voor deze mensen. Echt nul.'
Graven vernield in 's-Gravenzande