Lachgasverbod in Rijswijk geldt nu in hele gemeente

Lachgaspatronen
Lachgaspatronen © ANP
RIJSWIJK - In Rijswijk is het nu in de hele gemeente verboden om lachgas op de openbare weg te gebruiken of tanks of ampullen met lachgas bij je te hebben. Dat heeft het gemeentebestuur van Rijswijk besloten. Eerder was er al een lachgasverbod in bepaalde delen van Rijswijk. Maar volgens het gemeentebestuur is er eigenlijk overal 'verstoring van de openbare orde' als gevolg van het gebruik van het gas. Daarom geldt het verbod nu voor het hele grondgebied van de gemeente Rijswijk.
'Met deze bepaling in de hand kan voortaan worden opgetreden tegen overlast als gevolg van het gebruik van lachgas in heel de gemeente Rijswijk', zegt waarnemend burgemeester Bas Verkerk in een verklaring. De uitbreiding van het lachgasverbod is opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening (APV).
Uit rapportages van politie, woningcorporaties en boa's is volgens de gemeente duidelijk geworden dat de overlast als gevolg van gebruik van lachgas zich niet beperkt tot bepaalde plaatsen in de gemeente maar tot de gehele openbare ruimte van de gemeente. 'Naast het voorkomen van overlast is zo’n verbod ook gewenst gelet op de verkeersveiligheid en de gezondheidsrisico's als gevolg van het gebruik van lachgas', laat de gemeente weten.