Bijna 7000 euro opgehaald na vernieling graven 's-Gravenzande

Veel graven werden vernield
Veel graven werden vernield © Regio15
'S-GRAVENZANDE - Er is bijna 7000 euro binnengekomen op de inzamelactie om de gedupeerden van gesloopte graven te helpen. Dat meldt mediapartner WOS. De actie werd door Janine Berkel opgezet na de vernielingen op de begraafplaats Beukenhage in 's-Gravenzande eerder deze week.
Daarvoor zijn donderdag twee minderjarige jongens opgepakt. De gemeente Westland ondersteunt de inzamelingsactie en hoopt dat de schade zo snel mogelijk kan worden hersteld.
Janine is zelf niet getroffen door vandalisme, maar kon niet stilletjes achterover leunen. Ze leeft mee met de mensen die nabestaanden hebben liggen op de begraafplaats en die getroffen zijn. Doel is om in elk geval 10.000 euro op te halen. 'Hopelijk kan dit bedrag een klein zetje zijn om de gedenkplaatsen te kunnen herstellen', schrijft de initiatiefnemer van de actie 'Onwijs bedankt dat straks namens u er een mooi bedrag geschonken kan worden.'

Enorme ravage

In de nacht van maandag op dinsdag werden op begraafplaats Beukenhage aan de Naaldwijkseweg 100 tot 150 graven vernield. De ravage was enorm. Bij de kindergraven waren de speelgoedautootjes over het pad gegooid en overal lag glas van kapotgeslagen windlichtjes.
Het ongeloof was groot. Nabestaanden noemden het slopen van de graven 'onmenselijk'. 'Waarom doet iemand dit', vroegen veel mensen zich af. 'Het doet echt heel veel met me', vertelde een vrouw in tranen al eerder.