Vrachtwagenchauffeur ruw gewekt door grote brand Bodegraven: 'Het is een drama'

Er kwam een grote zwarte rookwolk vrij
Er kwam een grote zwarte rookwolk vrij © Media TV
BODEGRAVEN - 'Ik denk: wat is dat voor lawaai? Ik hoorde mensen praten en schreeuwen. Dus ik open mijn gordijntje en zag meteen dat het goed mis was.' Vrachtwagenchauffeur Benno lag zondagochtend in zijn cabine te slapen vlakbij de kipleverancier aan de Beneluxweg in Bodegraven, waar een grote brand uitbrak. 'Het is echt balen, voor iedereen van het bedrijf', zegt hij tegen Omroep West.
Benno, die als chauffeur kipproducten van GroenlandKip naar distributiecentra brengt, had tot laat gewerkt en deed even een dutje in zijn wagen voor hij naar huis zou gaan. Plotseling werd hij ruw gewekt door de brandweer die de grote vlammenzee kwam bestrijden.
'Ik heb mijn vrachtwagen nog weggehaald, die was al behoorlijk warm. De brand is hier aan de voorkant begonnen, denk ik. Daar zit een transformatorhuisje. Aan die kant kwamen de vlammen eruit', vertelt hij. De brandweer laat weten dat de oorzaak van de brand nog onduidelijk is.

'Het is gigantisch'

De chauffeur staat te kijken van de omvang van de brand. 'Het is gigantisch. Het was niet normaal hoe de vlammen uit het dak sloegen. Ik zou echt niet 1-2-3 weten wat er zo enorm brandt. Het ergste is nu wel achter de rug, maar ik denk dat er binnen nu nog heel veel smeult. Er staan allemaal van die plastic kratten. Het zal nog wel even duren voor die rook weg is.'
Brandweerwoordvoerder Annemarie Moeijes vertelt over de inzet en de enorme rookontwikkeling:
Brandweerwoordvoerder in Bodegraven: 'Ik denk dat we hier met 40 tot 60 voertuigen zijn'
'Het is heel triest, zeker voor de mensen die hier binnen werken. Het is een drama. Er werken heel veel Polen, Roemenen, Bulgaren, die hebben nu geen werk', zegt Benno. Tijdens het uitbreken van de brand was alleen een portier aanwezig, die zichzelf in veiligheid kon brengen. Edward Windhorst, directeur van GroenlandKip, is ontzet, zegt hij tegen het AD: 'Dit is voor een ondernemer de grootste nachtmerrie.'
Een groot deel van het pand is beschadigd
Een groot deel van het pand is beschadigd © Media TV