Twee gewonden in Den Haag door ernstig geweldsincident

Bij een incident zijn twee personen gewond geraakt
Bij een incident zijn twee personen gewond geraakt © Regio15
DEN HAAG - In Den Haag zijn twee personen gewond geraakt bij een ernstig geweldsincident in de Leggelostraat, vlakbij ggz-instelling Parnassia. Het is nog niet bekend wat er gebeurd is en hoe de slachtoffers eraan toe zijn. In een voertuig in een zijstraat van de Leggelostraat is een overleden persoon gevonden. De politie onderzoekt nog of dit de verdachte van het geweldsincident is.
De politie kreeg maandag kort voor het middaguur een melding van een schietpartij. Het is nog niet bekend of er ook echt geschoten is. Een ooggetuige vertelt meerdere knallen te hebben gehoord. Diverse hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder meerdere ambulances en een traumahelikopter. Ook voor de Haveltestraat, een zijstraat van de Leggelostraat, werd een traumahelikopter opgeroepen.
De auto waar de overleden persoon in werd aangetroffen, werd door agenten afgeschermd met doeken. Inmiddels is er ook een witte tent rond de auto geplaatst. De politie onderzoekt nog wat er is gebeurd en heeft de omgeving van Parnassia afgezet.

GGZ Team Morgenstond

De mogelijke schietpartij vond plaats rond de vestiging van Parnassia in de straat. Op het adres is het GGZ Team Morgenstond gevestigd. Zij behandelen en begeleiden mensen met ernstige psychische problemen, zo schrijft Parnassia op de eigen website. Op de locatie zitten alle wijkteams die vanuit de Leggelostraat de mensen zoveel mogelijk thuis proberen te behandelen. Er zitten geen bewoners op de locatie.