Zeven politie-invallen in regio vanwege onderzoek naar crystal meth-labs

Dienst Speciale Interventies onderweg naar een van de invallen
Dienst Speciale Interventies onderweg naar een van de invallen © Politie
REGIO - Zes woningen en één loods in Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Boskoop zijn maandag binnengevallen door de politie vanwege een groot onderzoek naar productielabs van de drug crystal meth. Ook in een huis in Amsterdam was een inval. Vier verdachten zijn gearresteerd, onder wie een Hagenaar en drie Zuid-Amerikanen.
De Dienst Speciale Interventies, een gespecialiseerd team van de politie, viel vroeg in de ochtend de woningen van de verdachten binnen. Er is voor tienduizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Ook zijn waardecheques, twee auto's en gegevensdragers in beslag genomen.
Eén van de aangehouden verdachten is een man uit Den Haag. De drie anderen zijn mannen en vrouwen met een Colombiaanse, Ecuadoraanse en Mexicaanse nationaliteit. Hun leeftijden variëren van 40 tot 46 jaar.
Hieronder zijn beelden te zien van de invallen die de politie heeft vrijgegeven:
Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de verdachten betrokken zijn bij meerdere productielocaties van crystal meth in Nederland. In 2019 en 2020 werden al twee labs opgerold in respectievelijk Achter-Drempt (Gelderland) en Moerdijk (Noord-Brabant).