Inbrekers vertrekken zonder buit na worsteling met 80-jarige bewoner

DEN HAAG - Een 80-jarige bewoner van een huis aan de De Savornin Lohmanlaan in Den Haag heeft drie inbrekers betrapt in zijn huis. Na een korte worsteling gaan ze er zonder buit vandoor. De politie heeft beelden waarop de drie zijn te zien terwijl ze voor de inbraak door de buurt lopen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 juli. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op vrijdag 2 april rond 4.00 uur schrikt de man wakker van wat geluid in huis. Hij denkt dat het de kat is, en gaat kijken. Dan ziet hij licht branden en als hij dat uit wil doen, schijnt plotseling het felle licht van een zaklamp in zijn gezicht. Er staan drie mannen in zijn huis.
De 80-jarige man wil ze de deur uit werken en schreeuwt naar zijn vrouw. Er ontstaat een worsteling, en de drie inbrekers vluchten naar de woonkamer. Ze klimmen door een raam naar buiten. Achteraf blijkt dat er niets is meegenomen.

Camerabeelden uit de buurt

Op camerabeelden uit de buurt zijn de drie verdachten te zien. Ze lopen er rond, kennelijk op zoek naar een geschikte woning. Twee van de mannen lopen ook even naar de voordeur van een ander huis en filmen met een telefoon door de brievenbus.
De verdachten in de buurt
De verdachten in de buurt © Politie

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem