Bij ons op Scheveningen: een vissersdorp met allure

Kuieren door Scheveningen
Kuieren door Scheveningen © Omroep West
DEN HAAG - DEN HAAG - Scheveningen, een eeuwenoud vissersdorp en een badplaats met internationale allure. Een stadsdeel met twee kanten, een mix van oud en nieuw. Aan de oostelijke zijde van het stadsdeel liggen wijken met een modern karakter, waar veel internationale bedrijven en expats zich gevestigd hebben. Richting de zee komt het authentieke Scheveningen tevoorschijn. Tussen het zilte en de zee liggen hier de visserswoningen gedwee.
Op ontdekkingstocht door de wijken van de stad Den Haag is presentator Fred Zuiderwijk na zeven stadsdelen aanbeland bij zijn laatste stop: Scheveningen. Bekende groenteman Jan Brand helpt de presentator een handje in zijn eerste kennismaking met het stadsdeel, door met hem door het oude Scheveningen te kuieren.
Bij ons in Scheveningen
Met filmpjes geeft Jan een kijkje in het authentieke Scheveningen, met zijn historische pareltjes en betrokken bewoners. Fred loopt met hem mee tijdens een opname, waarbij ze een buurvrouw tegenkomen. 'Belangrijk voor Scheveningen’, vindt ze de video’s. 'Wereldwijd kunnen de mensen kennis maken met ons dorp.' Dankzij de groenteman krijgt dus niet alleen Fred, maar ook de buitenwereld een goed beeld van Scheveningen.
In de driedelige tv-serie Bij ons in Scheveningen gaat Fred Zuiderwijk op bezoek in het Haagse Stadsdeel. Van jutten op het strand en een visje op een haringlogger, langs de stadsparken naar klaverjassen in de wijkwinkel. De serie wordt uitgezonden vanaf 15 juli op TV West.