Astrid Heijstee-Bolt wordt de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem

© Studio Kaag en Braassem
KAAG EN BRAASSEM - Astrid Heijstee-Bolt wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering. De 50-jarige Heijstee-Bolt is op dit moment wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Weesp.
Heijstee-Bolt wordt als nieuwe burgemeester voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zodra de voordracht is omgezet tot benoeming en wordt ondertekend door de minister en de koning, kan Heijstee-Bolt worden geïnstalleerd. De verwachting is dat dit op 3 november gaat gebeuren, meldt mediapartner Studio Kaag en Braassem.
Heijstee-Bolt volgt Marina van der Velde op, die na bijna twaalf jaar afscheid neemt als burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Van der Velde is de eerste burgemeester van de fusiegemeente Kaag en Braassem, die op 1 januari 2009 ontstond door de samenvoeging van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. Zodra de nieuwe burgemeester is benoemd, gaat Van der Velde met pensioen.

Burgemeestersfunctie in trek

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester leverde een recordaantal kandidaten op. In totaal hebben 35 mensen gesolliciteerd, 21 mannen en 14 vrouwen. 'Met 35 sollicitanten heeft Kaag en Braassem de meeste reacties op een burgemeestersvacature van de afgelopen zes jaar in Zuid-Holland', meldde de provincie.