Opnieuw protest tegen wegafsluitingen Haagse Schilderswijk

DEN HAAG - Een jaar na de afsluiting van de Haagse Hoefkade en de Parallelweg zijn bewoners, ondernemers en een aantal politieke partijen voor de tweede keer de straat op gegaan om hun onvrede te laten blijken. Woensdagavond liepen de demonstranten vanaf Den Haag Hollands Spoor naar het stadhuis. 'De afsluiting heeft rampzalige gevolgen', zeggen de organisatoren.
Vorige jaar heeft het stadsbestuur pollers gezet op de Hoefkade en de Parallelweg ter hoogte van Hollands Spoor. Wethouder Robert van Asten (D66) wil daarmee doorgaand verkeer en sluipverkeer weren. Automobilisten die van of naar de Utrechtsebaan moeten de centrumring nemen, zodat de wijken rustiger en veiliger worden.
Maar sommige bewoners en ondernemers uit Laak en de Schilderswijk noemen de afsluiting een 'fiasco. 'Bewoners doen er soms wel een uur langer over om thuis te komen, hulpdiensten lopen vast en bij sommige ondernemers zinkt de moed door het omzetverlies in de schoenen', zegt organisator Iwan Rosiek. 'Voor veel bewoners en ondernemers is de maat vol.'

Onhoudbaar

Rosiek vindt dat wethouder Van Asten niet luistert naar de inwoners. 'Het is inmiddels bijna een jaar na de invoering van de pollers en het stadsbestuur, in het bijzonder verantwoordelijk wethouder Robert van Asten trekt zich niets aan van de vele noodkreten uit de wijken en weigert in te zien dat de wegafsluitingen compleet onhoudbaar zijn.'
Woensdagavond hielden bewoners, ondernemers en de partijen Hart voor Den Haag/Groep de Mos, Islam Democraten, Denk Den Haag en Nida 'het grote zomerprotest tegen de wegafsluitingen Schilderswijk'. Een jaar geleden was er ook al een demonstratie.