Verdachte van moord op 38-jarige Karina blijft zwijgen ondanks DNA op wapen

© Regio15
DEN HAAG - De 22-jarige Gennaro L. uit Den Haag blijft zwijgen over zijn rol bij de gewelddadige dood van de 38-jarige Karina van Dijk op 23 januari in de Roggeveenstraat in het Haagse Zeeheldenkwartier. Tijdens een inleidende rechtszitting vertelde het Openbaar Ministerie dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) het DNA van L. heeft aangetroffen op het mes waarmee Van Dijk om het leven is gebracht.
Voor één van de rechters was dat aanleiding om L. te vragen of hij na bijna een half jaar zwijgen inmiddels iets wil verklaren over de gebeurtenissen op 23 januari. De verdachte liet via de videoverbinding vanuit de psychiatrische vleugel van de gevangenis in Vught echter weten nog steeds niets te willen zeggen.
Het lichaam van het 38-jarige slachtoffer werd gevonden in een huis in de Roggeveenstraat. Agenten kregen een melding dat de vrouw zwaargewond zou zijn door een steekwapen. Toen zij aankwamen was ze inmiddels overleden.

Geobserveerd in het Pieter Baan Centrum

De advocate van L. deed voor de rechter een vergeefse poging om hem in afwachting van de volgende inleidende zitting op 29 september op vrije voeten te krijgen. Zij verwees naar de vader van L., die als medeverdachte wordt beschouwd, maar wel buiten rondloopt.
Er was ook een advocate namens de nabestaanden van Van Dijk. Zij kondigde aan dat haar cliënten om schadevergoeding zullen gaan vragen en dat de dochter en de moeder van het slachtoffer waarschijnlijk gebruik gaan maken van hun spreekrecht tijdens de inhoudelijke zitting. Het is nog niet bekend wanneer die inhoudelijke zitting zal plaatsvinden. Vanaf 9 augustus zal L. worden geobserveerd in het Pieter Baan Centrum (PBC) om meer inzicht te krijgen in zijn geestesgesteldheid.