Brand in hotel Voorschoten: 60 hotelgasten tijdelijk naar ander deel hotel

Brand bij hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten
Brand bij hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten © Regio15
VOORSCHOTEN - In het Van der Valk-hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten heeft rond middernacht brand gewoed. De brand brak uit in een serverruimte van het gebouw aan de Veurseweg en was snel onder controle. Volgens de brandweer zijn rond de 60 personen elders in het hotel opgevangen.
De brand werd donderdagavond om 23.30 uur gemeld. Op het moment dat de brandweer arriveerde kwam er veel rook uit het pand en zijn direct hotelgasten geëvacueerd. Met hulp van andere brandweerkorpsen uit de regio was de brand een uur later onder controle.
Volgens de brandweer ontstond de brand in een kelder onder het restaurant, die diende als server- en technische ruimte. Geluk bij een ongeluk was dat er geen gasten sliepen in de hotelkamers boven dat deel van het complex. 'Als eerste viel het licht gisteravond uit, dus we dachten dat er een stop was doorgeslagen', zegt Jordi Molendijk in de uitzending van West Wordt Wakker. Molendijk was zijn dienst aan de nachtreceptie net begonnen toen toen de brand uitbrak. 'Maar al snel bleek dat er brand was en toen zijn we meteen begonnen met het evacueren van mensen.'

'Het was even schrikken'

Op de ochtend na de brand is het personeel van het hotel vooral nog aan het bijkomen. De stroom doet het nog niet en de ontbijtjes voor de gasten worden elders gehaald. 'Het was wel even schrikken gisteravond', zegt Jordi. 'Ondanks dat je in paniek bent ga je dan toch rustig zorgen dat iedereen in veiligheid komt. Dan zit de adrenaline heel hoog, maar nu gaat het wel weer.'
Volgens Molendijk gaat het nog wel even duren voordat het hotel weer normaal functioneert omdat het elektrische hart helemaal is weggebrand. Alle systemen waarmee gewerkt wordt liggen er daardoor uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.