Agenten gewond bij arrestatie na drugsdeal, twee verdachten vast

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Twee agenten van een speciaal politieteam zijn zaterdag gewond geraakt toen ze twee verdachten wilden aanhouden. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de agenten werd van achteren aangevallen. De ander doordat een van de verdachten zich verzette.
De politie wilde twee mannen arresteren op verdenking van een drugsdeal op de Scheveningse Utrechtsestraat. Een van de verdachten zat op een scooter. Toen de agenten hem wilden aanhouden, zou een van de agenten door de andere verdachte zijn aangevallen. Met behulp van pepperspray kon de scooterrijder alsnog in de boeien worden geslagen.
De andere verdachte rende ondertussen weg, meldt de politie. Toen hij even verderop op een dak probeerde te klimmen, werd ook hij aangehouden. Ook deze man gaf zich niet zomaar over, waardoor een van de agenten gewond raakte aan zijn hand.

Verdovende middelen en geld

De verdachten zijn een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een Hagenaar van 20. Ze hadden volgens de politie verdovende middelen en geld bij zich. Beide mannen zitten nog vast en worden verhoord.