Hagenaar opgepakt na vechtpartij, medeverdachte springt in politieauto uit angst voor hond

Een politiehond in actie
Een politiehond in actie © ANP
DEN HAAG - De politie heeft een 21-jarige Hagenaar aangehouden na een vechtpartij in Hoorn. Ook vier medeverdachten in de leeftijd van 17 tot 21 jaar uit Hoorn zijn opgepakt. Eén van hen was zo bang voor de politiehond dat hij zelfstandig een politieauto indook.
De politie werd vrijdag op zaterdagnacht rond 01.20 uur gealarmeerd voor een vechtpartij. Terwijl de politie onderweg was, kregen ze te horen dat de verdachten waren gevlucht naar een pleintje verderop en daar in twee auto's waren gestapt. De inzittenden werden daar door de politie aangehouden.
Eén van hen wist te ontkomen en rende weg. Hij werd achtervolgd door een agent met zijn politiehond aan de riem. Ook reed een politieauto achter de vluchtende man aan, die naast hem ging rijden. De vluchtende man was zo bang voor de hond die hem op de hielen zat dat hij besloot het portier van de politieauto open te trekken en naast de agent te gaan zitten. Op de achterbank zat een andere verdachte.

Kapotte kleding en gewond in gezicht

Zo werd ook de vijfde verdachte aangehouden. Bij de vechtpartij raakten twee mensen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gegaan. Ze waren geschopt en geslagen, waren gewond in het gezicht en hun kleding was kapot, meldt de politie. Het tweetal heeft aangifte gedaan.