Slachtoffer fatale mishandeling Mallorca is 27-jarige Carlo uit Waddinxveen

Politie in Playa de Palma
Politie in Playa de Palma © ANP
WADDINXVEEN - Het slachtoffer van de fatale mishandeling op Mallorca is de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen. Zijn werkgever heeft dat aan Omroep West bevestigd.
De mishandeling was vorige week op het strand van Playa de Palma, een populaire badplaats op het Spaanse eiland Mallorca. Het slachtoffer en vier andere Nederlanders zouden in de nacht van dinsdag op woensdag uit het niets zijn aangevallen door een andere groep Nederlanders. De 27-jarige Carlo werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zondagmiddag overleed.
In een condoleanceregister voor Carlo, dat inmiddels niet meer online staat, werd meteen al geschokt gereageerd op zijn dood. 'Ik hoop dat de schuldigen worden uitgeleverd en keihard worden gestraft', schreef iemand. Een ander: 'Zo triest als je gezellig met vrienden met vakantie gaat en je wordt zomaar doodgetrapt. Verschrikkelijk ook voor de nabestaanden.' En weer iemand anders: 'Lieve nabestaanden, er zijn geen woorden om zo veel leed te verzachten.'

'Sympathiek en aimabel'

Buren van Carlo zijn ook geschrokken door zijn dood. In de Waddinxveense flat was nog niet iedereen op de hoogte van het nieuws. 'Ik schrik hiervan', vertelt een buurvrouw. 'Het was echt een rustige, lieve en sportieve jongen.' Een andere buurvrouw noemt hem 'aimabel'. 'Een rustige en heel sympathieke jongeman.'
Ook zijn werkgever uit Alphen aan den Rijn reageert verslagen. 'Carlo is in zijn vakantie slachtoffer geworden van zinloos geweld en op 27-jarige leeftijd uit het leven gerukt. Wij zijn zeer verdrietig dat we zo afscheid moeten nemen van onze collega die nog vol ambities het leven tegemoet zag.'

Verdachte aangehouden en vrijgelaten

Afgelopen vrijdag werd op het vliegveld van Mallorca een 18-jarige Nederlander aangehouden voor poging tot moord. Volgens de politie is hij later onder voorwaarden vrijgelaten, liet een woordvoerder maandagochtend aan Omroep West weten. Wat de aanklacht nu tegen hem is, kon de politie nog niet zeggen. Andere verdachten vertrokken halsoverkop toen ze doorkregen dat ze werden gezocht.
De Spaanse politie heeft naar eigen zeggen negen geweldplegers met eigen camerabeelden geïdentificeerd en heeft collega's in Nederland om de arrestatie van de andere acht gevraagd om te worden uitgeleverd. De identiteit van de overige vier vermeende daders moet nog worden vastgesteld.

Nog geen verzoek

De politie in Nederland laat maandag weten nog geen verzoek uit Mallorca te hebben ontvangen om op zoek te gaan naar de acht andere verdachten. 'Zolang dat verzoek er niet is, kan de politie hier geen actie ondernemen', zegt een woordvoerster.

LEES OOK: