Instellingen

Hond bij rijbaan oorzaak flink ongeluk met vijf gewonden bij Hazerswoude

De ravage is groot na het ongeluk
De ravage is groot na het ongeluk © Regio 15

HAZERSWOUDE-DORP - Op de Hoogeveenseweg (N455) bij Hazerswoude heeft woensdagavond een flink ongeluk met drie voertuigen plaatsgevonden. Zeker vijf mensen raakten gewond, meldt een brandweerwoordvoerder. Eén slachtoffer zat bekneld en is door de brandweer uit het voertuig bevrijd.

Een van de bestuurders week uit voor een hond die op of nabij de rijbaan liep, waarna de auto in botsing kwam met de andere voertuigen. 'De hond is lichtgewond, de eigenaar ontfermt zich nu over het beest', vertelt de woordvoerder van de brandweer. Onderzoek van de politie moet uitwijzen of de hond overstak of alleen langs de weg liep. Een van de voertuigen belandde door het ongeluk in de greppel naast de weg.

Vier van de vijf slachtoffers raakten lichtgewond, één persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Over de toestand van het slachtoffer kon de woordvoerder niks zeggen. Bij het ongeval zouden ook kinderen betrokken zijn. Naast meerdere ambulances, werd ook een traumahelikopter ingeschakeld voor hulp. De N455 was enkele uren in beide richtingen dicht. De hulpdiensten zijn inmiddels vertrokken.