Bloemen uitvaart Peter R. de Vries bij monument in Den Haag gelegd

© John van der Tol
DEN HAAG - De bloemen van de uitvaart van Peter R. de Vries zijn op verzoek van zijn familie bij het monument van omgekomen vluchtelingen neergelegd. Dat monument staat naast R.K. Parochie Church of Our Saviour in Den Haag. 'Peter R. had veel compassie voor vluchtelingen, hij probeerde de niet geziene mens recht te doen', vertelt pastoor Sjaak de Boer.
Het monument werd in april van dit jaar onthuld en heet The Hollow Men. 'We hebben vluchtelingen in ons midden, maar we willen ze niet zien', zo legt de pastoor de betekenis uit. 'Veel vluchtelingen die onderdeel wilden zijn van de rechtstaat kregen niet het recht zich te verdedigen, voor Peter R. was het belangrijk hen dat te gunnen', zegt De Boer in het TV West nieuws.
Bloemen uitvaart Peter R. de Vries bij Haags monument omgekomen vluchtelingen gelegd
De pastoor is trots dat de bloemen die op de uitvaart stonden, nu rondom het monument liggen. 'Het was de uitdrukkelijke wens van de familie.' Daarnaast kan iedereen zelf ook bloemen komen leggen. 'Als eerbetoon aan Peter, maar ook aan het zinloze geweld overal in de wereld. Bloemen leggen kan niet alleen nu, maar altijd', zegt De Boer. 'We zijn altijd blij met mensen die hun solidariteit tonen.' Hoe lang de bloemen van de uitvaart blijven liggen, hangt af van het weer. 'Ik hoop dat ze zeker een week kunnen liggen.'
© John van der Tol