Instellingen

Anne Mulder kandidaat-lijsttrekker voor de Haagse VVD

Wethouder Anne Mulder
Wethouder Anne Mulder © Gemeente Den Haag

DEN HAAG - Anne Mulder is door de Haagse afdeling van de VVD voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Mulder is momenteel wethouder op het Haagse stadhuis. Hij is opgetogen over de voordracht: 'Ik vind het een enorme eer om voorgedragen te worden', zegt hij.

Anne Mulder is sinds een klein jaar wethouder Financiën en Stadsontwikkeling in Den Haag. Hij volgde Boudewijn Revis op die naar Staatsbosbeheer vertrok. Mulder (Hoogeveen, 14 december 1969) was van 2002 tot 2010 raadslid in Den Haag waarvan de laatste vier jaar fractievoorzitter. Daarna stapte de liberaal over naar de landelijke politiek waar hij tien jaar Tweede Kamerlid was.

Hij kreeg landelijke bekendheid omdat hij te zien was in het Tv-drieluik 'Srebrenica – de machteloze missie van Dutchbat' die vorige zomer op de NPO werd uitgezonden. Hij vertelde daarin geëmotioneerd over zijn ervaringen toen hij als dienstplichtig soldaat diende in Dutchbat III. Hij ging op vrijwillige basis naar Srebrenica en zag daar hoe Bosnisch-Servische militairen de enclave innamen. Het leidde tot de moord op 8.000 mensen.

Van dienst zijn

Mulder is blij met de voordracht. 'Juist in de rol van lijsttrekker van de club waar ik me thuis voel kan ik van dienst zijn voor de stad', zegt hij. 'En er is nog een hoop te doen. Denk aan het economisch herstelplan om Den Haag sterker uit de coronacrisis te laten komen, de groei van de stad met de juiste balans tussen bouwen van huizen, de juiste voorzieningen en het zorgen voor groen. Denk aan veiligheid en het aanpakken van overlast.'

Volgens afdelingsvoorzitter Petra Ginjaar is Anne Mulder 'precies wat Den Haag nodig heeft'. Ginjaar: 'Met Anne hebben we een stevige, ervaren en oplossingsgerichte lijsttrekker in huis. Hij houdt van de stad. Hij luistert naar de inwoners van Den Haag, kijkt wat nodig is, heeft ideeën, maakt afwegingen en durft beslissingen te nemen.'

Partijleden

Op maandag 6 september besluiten de leden van de Haagse VVD tijdens de ledenvergadering definitief wie de lijsttrekker wordt. Het is nog niet duidelijk of andere kandidaten zich aanmelden. Morgen spreken we Anne Mulder uitgebreid over zijn afgelopen jaar in Den Haag. Dat interview is zaterdagochtend te lezen op onze site en de app.