Delftenaar (17) aangehouden voor mishandeling boa

De mishandeling van de boa gebeurde aan de Wilgenlaan
De mishandeling van de boa gebeurde aan de Wilgenlaan © District8
DELFT - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Delft is dinsdagmiddag mishandeld aan de Wilgenlaan. Dat gebeurde nadat hij een man op recreatiegebied het Delftse Hout aansprak. Een 17-jarige Delftenaar meldde zich kort na het incident zelf op het politiebureau en is aangehouden.
Volgens de politie raakte de boa betrokken bij een ruzie tussen twee personen op de openbare weg. De boa probeerde de situatie te bemiddelen, maar kreeg als bedankje meerdere vuistslagen in zijn gezicht. Ambulancepersoneel heeft de boa nagekeken en uiteindelijk meegenomen naar het ziekenhuis. Van de dader was geen spoor meer te bekennen. De politie zou op de hoogte zijn van de identiteit van de verdachte dader, maar maakte dinsdag nog geen aanstalten om die aan te houden.
Volgens een woordvoerder van de politie was die aanhouding uiteindelijk ook niet meer nodig, omdat de verdachte, een 17-jarige jongen uit Delft, zich niet lang na het incident zelf op het bureau heeft gemeld. De politie heeft de verdachte aangehouden en doet onderzoek naar de mishandeling.