Scooterrijdster (51) zwaargewond na aanrijding bij aanhouding automobilist

De aangereden scooterrijdster overleed aan haar verwondingen
De aangereden scooterrijdster overleed aan haar verwondingen © Regio15
'S-GRAVENZANDE - Bij een aanrijding tussen een scooter en een auto op de Noordlandseweg in 's-Gravenzande is dinsdagavond een 51-jarige scooterrijdster zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het ongeluk gebeurde toen de politie de automobilist wilde aanhouden.
De botsing vond plaats rond 23.00 uur, toen agenten een auto op het fietspad zagen rijden. De auto zou eerder op de avond betrokken zijn geweest bij een melding van een verward persoon. Toen agenten de bestuurder, een 61-jarige man uit Den Haag, probeerden klem te rijden, gaf hij gas. Een agent moest aan de kant springen voor de bestuurder. De toevallig voorbijrijdende vrouw op de scooter kon de auto niet ontwijken en werd vol door de Hagenaar geraakt, waarna ze vast kwam te zitten onder de auto.
Direct na het ongeluk werden de alarmdiensten gealarmeerd. Naast twee ambulances werd ook het traumateam met de traumahelikopter opgeroepen. Na een lange reanimatie is het slachtoffer met hoge spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) reed in de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Weg in beide richtingen afgesloten

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet uitgebreid onderzoek naar de aanrijding. Vanwege het ongeval werd de weg in beide richtingen tijdelijk afgesloten voor het verkeer.