Wereldrecord in Alphen? 'Véél suiker en geen moment stilte'

Amrish start met een wereldrecordpoging langste dj livestream
Amrish start met een wereldrecordpoging langste dj livestream © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Er mag geen moment stilte vallen. Dat is een van de criteria waar de wereldrecordpoging 'langste dj-livestream' aan moet voldoen', legt Amrish Raghosing uit. Zijn DJ School Alphen probeert vanaf donderdagavond de langste dj-livestream uit te zenden en daarmee het Guinness World Records te halen. Tien dagen lang moet Amrish samen met anderen achter de draaitafels staan.
De Alphense dj start donderdagavond met de wereldrecordpoging. De uitdaging: 240 uur livestramen. Dat betekent tien dagen, vierentwintig uur per dag, draaien dj's non-stop muziek. Het huidige record staat op zeven dagen.
In de dj school zijn de laatste voorbereiding voor de recordpoging in volle gang. Er staan twee boots waar de dj's draaien, er is 40 kilo aan confetti om 'een gezellig sfeer te creëren' en er is voldoende te drinken. De blikjes energy drink, wodka en cola staan opgestapeld. 'Je hebt wel suikers nodig om het vol te houden', legt Amrish uit.
De muziek die donderdagavond vanaf 20.00 uur wordt gedraaid is hardstyle. 'Nederland is de bakermat van de hardstyle, we draaien onder andere hardcore, hardtrance en hardtechno,' En wie de huidige recordhouder is? De dj school uit Alphen aan den Rijn. Dat was een zogenoemde ‘softe’ recordpoging. Dat betekent dat er geen officiële jury van het Guinness World Records was.
De livestream is te volgen op djmarathonlive.com.