Je bent 9 jaar en opent je eigen pop-up store, Cheyenne doet het

MONSTER - Terwijl haar leeftijdsgenootjes druk zijn met buitenspelen, staat de 9-jarige Cheyenne al achter de kassa. De jonge ondernemer ontwerpt haar eigen sieradenlijn. Woensdag opende ze haar eigen pop-up store aan het Kerkplein in Monster.
Cheyenne verkocht haar sieraden eerst online, maar dat lukte steeds minder goed. Toen zag Cheyenne een leegstaand pandje in Monster en greep ze haar kans. 'Online liepen de armbanden niet meer zo goed. We hebben toen gevraagd of we dit pandje konden gebruiken omdat het al heel lang leeg stond. Dat vonden ze goed', vertelt Cheyenne aan mediapartner WOS.
Op de eerste dag staat Cheyenne achter de kassa. Maar er zijn ook andere plannen dan alleen het verkopen van armbanden. 'Vanaf volgende week woensdag willen we ook workshops gaan doen', vertelt Cheyenne.

Goede doel

Ruim een jaar geleden is Cheyenne begonnen met het maken van sieraden. Het begon allemaal bij haar verjaardagscadeau. 'Ik had heel veel kralen gekregen en ik had veel armbandjes liggen. Ik had geen idee wat ik er mee moest doen', legt ze uit.
'Ik hoorde op de radio dat het Nationale Ouderendag was en toen wilde ik het gaan verkopen voor het verzorgingstehuis De Kreek in 's-Gravenzande', zegt de jonge ondernemer. Nu de pop-up store geopend is gaat de opbrengst hiervan ook naar het goede doel. 'Het gaat naar eenzame ouderen die nog thuis wonen.'