Tweede dag op rij met steekpartij in Delft: 'Het geeft wel te denken'

Bij de steekpartij raakte een 30-jarige man uit Delft gewond
Bij de steekpartij raakte een 30-jarige man uit Delft gewond © District8
DELFT - Op de Multatuliweg in Delft is vrijdagochtend een man vanuit het niets met een scherp voorwerp gestoken. De verdachte is er vandoor gegaan richting station Delft Campus. De politie zoekt getuigen en doet buurtonderzoek.
Het slachtoffer, een dertigjarige Delftenaar, was op weg naar zijn werk toen hij rond 5.20 uur ter hoogte van de Lidl plotsklaps werd gestoken. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.
De verdachte is volgens de politie een man van rond de 30 jaar. Hij droeg een zwarte hoodie met capuchon. Hij is op een grijze omafiets in de richting van station Delft Campus gevlucht.
Politie is aanwezig op de plaats van het steekincident.

'Druk met onderzoeken'

Of er een verband is met de steekpartij waarbij donderdag een meisje gewond raakte in Delft, kan de politie op dit moment niet zeggen. Wel blijkt uit de doorgegeven signalementen dat de politie uitgaat van twee verschillende daders. Voor de steekpartij van donderdag is de recherche op zoek naar een man van 19 jaar, terwijl de verdachte bij de steekpartij van vrijdag rond de dertig jaar oud is. De politie wil echter nog niet bevestigen dat geen verband tussen de twee zaken is. 'We zijn druk alles aan het onderzoeken', aldus de politiewoordvoerder.
De forensische opsporingsdienst is in de loop van de ochtend begonnen met buurtonderzoek. Mensen wordt gevraagd of ze iets gezien hebben. 'Ze kwamen aan de deur vragen of ik camerabeelden heb', vertelt een buurtbewoner aan Omroep West.

Een enge gedachte dat er zomaar gestoken is

Buurtbewoner Nathalie Brandsen woont tegenover de plek waar is gestoken. Ze heeft niets gehoord of gezien, maar vindt het wel angstig dat het de tweede keer in twee dagen is dat er zomaar gestoken wordt. ‘Je weet natuurlijk niet of het met elkaar te maken heeft, maar het geeft wel te denken.’
Ze beschrijft de wijk als een rustige woonbuurt met flats en kleine huizen. Haar twaalfjarige zoon Danny van Schie vindt het ook een enge gedachte dat er zomaar gestoken is. ‘Vanmorgen zat er iemand in de speeltuin en ik ben toen wel weggegaan.’