Slachtoffer steekpartij vluchtte kinderopvang in: 'Je weet niet of de dader erachteraan komt'

De kinderopvang waar het slachtoffer naartoe vluchtte
De kinderopvang waar het slachtoffer naartoe vluchtte © Regio15
DELFT - Een dag na de steekpartij zit de schrik er bij kinderopvang BAM in Delft nog in. Het 12-jarige meisje dat donderdag gewond raakte vluchtte na de aanval direct naar de BSO, waar ze snel werd opgevangen. 'Het was heel spannend omdat je niet weet of de dader er nog achteraan komt', vertelt Daphne Zuiderwijk van de BSO.
Het slachtoffertje zat met een vriendin in Park Buitenhof. Daar werd ze van achter aangevallen en gestoken door een 19-jarige man. Direct nadat ze was aangevallen vluchtten de meiden naar de kinderopvang bij het park. 'Ze kwamen aanrennen en klopten op de deuren', blikt Zuiderwijk, pedagogisch beleidsmedewerker, terug op de gebeurtenissen van de dag ervoor.
Daphne ving slachtoffer steekpartij op in kinderopvang: 'We hebben gelijk eerste hulp verleend'
De medewerkers van de BSO kenden het meisje en haar vriendinnen, omdat ze op de Daltonschool zitten waar deze organisatie ook de ‘overblijf’ regelt. Het meisje werd meteen binnengelaten door de medewerkers, die gelijk alle deuren dichtdeden en extra controleerden. 'Het was heel spannend voor iedereen omdat je niet weet of de dader er nog achteraan komt', vertelt Zuiderwijk.

Slachtofferhulp

Het slachtoffer is door de medewerkers van de kinderopvang direct in een andere kamer gezet zodat iedereen een beetje tot rust kon komen. Gelijk daarna werden de ambulance, politie en slachtofferhulp ingeschakeld. Er zijn kinderen die het gewonde slachtoffer binnen hebben zien komen. 'Met de kinderen en de ouders is alles besproken en uitgelegd, ook voor deze groep is slachtofferhulp beschikbaar', legt Zuiderwijk uit.
Naar aanleiding van het incident heeft de BSO twee extra medewerkers op de groep gezet. 'De kinderen zijn samen met de medewerkers iets aan het knutselen voor het slachtoffertje', vertelt de pedagogisch beleidsmedewerker.

Dader op de vlucht

De politie in Delft is nog steeds op zoek naar een 19-jarige man die direct na de steekpartij op de vlucht is geslagen. De man is ongeveer 1,80 meter lang, heeft blond gemillimeterd haar, en droeg donderdagmiddag een wit T-shirt en een lange spijkerbroek.
De politie op zoek naar aanwijzingen na de steekpartij
De politie op zoek naar aanwijzingen na de steekpartij © Regio15
Wat de aanleiding was voor de steekpartij, is volgens de politie nog onduidelijk. Een woordvoerster zegt dat het met het meisje naar omstandigheden goed gaat.