Instellingen

Kampeervakantie in de regen: 'Soms denk ik: inpakken en naar huis'

Familie Ek op de camping in Wassenaar
Familie Ek op de camping in Wassenaar © Omroep West

WASSENAAR - Het weer in de eerste week op camping Duinhorst in Wassenaar was prachtig, maar daarna heeft de familie Ek heel veel regen op het blauwbeige tentdoek gehad. En voorlopig houdt het wisselvallige weer aan. 'Af en toe miezert het binnen. Dan is het tentdoek verzadigd met regenwater', zegt Rick Ek, 'maar de tent houdt het nog steeds.'

Zodra de verslaggever van Omroep West met hoge kaplaarsen het campingterrein oploopt, lacht de campingbeheerder dat dat echt niet nodig was. Camping Duinhorst ligt op het zand, waardoor er geen diepe plassen ontstaan of modderpoelen. Dat is voor de jongste van familie Ek een beetje jammer. Jasmijn van 4 wordt juist enthousiast van stampen in plassen en spelen met modder.

Moeder Mariska heeft het 's nachts wel eens koud, ondanks de berg dekens die ze hebben meegenomen. 'Ik denk soms wel eens: 'Inpakken en naar huis, als de kinderen niet luisteren en het maar blijft regenen,' zegt ze.

Plensbuien deren familie Ek niet op camping in Wassenaar

Ondanks het wisselvallige zomerweer, maken ze er maar het beste van. Zoon Robin (11) repeteert voorstellingen met dans en zang op de kidsclub van de camping. En of het nu regent of niet, in het zwembad kan je altijd terecht. 'Want dan ben je toch al nat', zegt Robin hangend in een klapstoel in de voortent. 'Wat ik wel het jammere vind is dat het zwembad dichtgaat bij onweer.' Zijn zusje slaat haar arm voor haar ogen en begint te huilen zodra het over onweer gaat. 'Eng!', roept ze.

De familie Ek vliegt elkaar nog niet in de haren, ondanks dat ze op elkaars lip in een tunneltent zitten. De telefoons en tablets blijken een uitkomst met het slechte weer. De kinderen zijn er lang mee zoet. Maar ook voor Mariska en Rick geeft het mobiel afleiding tijdens langdurige buien. Daarnaast werkt Rick nog halve dagen. Wat mogelijk het geheim is achter de harmonie in deze natte tijden. 'We hebben ook nog de Duitse buren,' zegt Rick. We kennen ze al jaren en daar praten we vaak mee. En als je een baantje naar het toilet loopt en maakt een praatje, ben je ook al weer een half uur verder.'