Politieachtervolging eindigt in crash op A12: drie aanhoudingen

Ongeluk op de A12
Ongeluk op de A12 © Regio 15
DEN HAAG - De A12 is bij Zoetermeer in de richting van Den Haag enkele uren afgesloten geweest nadat een auto was gecrasht bij een politieachtervolging. Drie verdachten zijn aangehouden, meldt de politie.
De inzittenden van de gecrashte auto waren volgens de politie betrokken geweest bij een conflict op de Wederiksingel in het Brabantse Vught. Daarbij zou mogelijk geschoten zijn.
Toen de politie daar aankwam, was iedereen vertrokken, meldt een woordvoerster. Uit gesprekken met omstanders en het bekijken van camerabeelden werd duidelijk dat er twee personenauto's waren weggereden na het conflict.

Automatische kentekenplaatherkenning

Een van de auto's werd gezien op de A12 via automatische kentekenplaatherkenning. Agenten hebben vervolgens de achtervolging ingezet. Agenten gaven het voertuig een stopteken, maar de automobilist ging er op hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk is de auto ter hoogte van Zoetermeer gecrasht tegen de vangrail. De automobilist verloor de macht over het stuur.
Twee van de drie inzittenden zijn na controle in een ambulance met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Zodra zij daar worden ontslagen, worden ze net als de derde verdachte overgedragen aan de politie in Brabant.

A12 uren dicht

Vanwege het politieonderzoek en een spoedreparatie was de snelweg in de richting van Den Haag urenlang afgesloten geweest voor het verkeer. Rond 19.00 uur werd de weg weer volledig vrijgegeven.