Instellingen

Voortaan vergunning nodig voor kamerverhuur Oegstgeest

Oegstgeest is bang voor meer verkamering in het dorp, omdat de regels om kamers te verhuren in Leiden steeds strenger worden
Oegstgeest is bang voor meer verkamering in het dorp, omdat de regels om kamers te verhuren in Leiden steeds strenger worden © ANP

OEGSTGEEST - Huizenbezitters in Oegstgeest die kamers willen verhuren, hebben voortaan een vergunning nodig. Dat meldt mediapartner Sleutelstad. In een straat mag maximaal 5 procent van de huizen bestaan uit zogenaamde 'onzelfstandige woningen'.

Bovendien moeten er tussen twee onzelfstandige woningen minimaal twee 'normale' huizen zitten, of tien meter onbebouwde grond. Oegstgeest is bang voor meer verkamering in het dorp, omdat de regels om kamers te verhuren in Leiden steeds strenger worden. Om problemen voor te zijn, heeft de gemeente nu deze regels opgesteld.

Bestaande kamerverhuurders moeten ook een vergunning aanvragen. Als ze dat doen vóór 22 januari 2022, vallen ze in een overgangsregeling en geldt het maximum van 5 procent per straat nog niet voor hen.

De entree van het gemeentehuis van Oegstgeest
De entree van het gemeentehuis van Oegstgeest © Sleutelstad