Verdachten crash A12 zijn drie Hagenaars

Ongeluk op de A12
Ongeluk op de A12 © Regio 15
DEN HAAG - De drie verdachten die zaterdagmiddag zijn aangehouden op de A12 bij Zoetermeer zijn een 21-jarige Hagenaar en twee Hagenaars van 23. Dat meldt de politie zondagmiddag. De drie worden zondag nog verhoord.
De auto waar de drie verdachten inzaten crashte zaterdagmiddag op de A12 richting Den Haag na een politieachtervolging. Volgens de politie waren de Hagenaars betrokken geweest bij een conflict op de Werderiksingel in het Brabantse Vught.
Bij het conflict zou mogelijk zijn geschoten, maar dat wordt momenteel nog onderzocht. Toen agenten na de melding aankwamen, was niemand meer aanwezig. Na gesprekken met omstanders en het bekijken van camerabeelden werd duidelijk dat er twee personenauto's waren weggereden na het conflict.

Achtervolging eindigt in crash

Een van de auto's werd gezien op de A12 via de automatische kentekenplaatherkenning. Na een achtervolging crashte de auto met de verdachten tegen de vangrail. Twee van de drie Hagenaars werden naar het ziekenhuis gebracht.
De andere auto die is weggereden na het conflict in Vught is nog niet gevonden. 'We weten dat er een jongeman gewond is geraakt nadat hij in het gezicht is geslagen. Hij is gewond de buurt ingelopen en naar hem zijn we nog steeds op zoek', aldus de politie.

A12 uren dicht

Vanwege het politieonderzoek en een spoedreparatie was de snelweg in de richting van Den Haag zaterdag urenlang afgesloten geweest voor het verkeer. Rond 19.00 uur werd de weg weer volledig vrijgegeven.