Dit is de verdachte van de steekpartij in Delft waarbij meisje werd gestoken

Het slachtoffer wordt meegenomen door ambulancepersoneel
Het slachtoffer wordt meegenomen door ambulancepersoneel © Regio15
DELFT - De politie heeft een compositietekening verspreid van de verdachte van een steekpartij waarbij een minderjarig meisje lichtgewond is geraakt. Het steekincident was op 29 juli in Park Buitenhof in Delft, vlakbij een buitenschoolse opvang.
UPDATE: Op donderdag 16 september is een minderjarige jongen uit 's-Gravenzande aangehouden als verdachte. Daarom is de compositietekening verwijderd.
Het slachtoffer zat met een vriendin in Park Buitenhof. Daar werd ze van achter aangevallen en gestoken door een 19-jarige man. Direct nadat ze was aangevallen vluchtten de meiden naar de kinderopvang bij het park.
Met hulp van het slachtoffer is een compositietekening gemaakt van de verdachte. Het gaat om een witte jongeman van ongeveer 19 jaar oud. Hij is rond de 1.80 meter lang en heeft kort, gemillimeterd blond haar. Hij droeg die middag een wit T-shirt en een lichtkleurige spijkerbroek.

Nog een getuige

De politie is ook op zoek naar een specifieke getuige die mogelijk kan helpen bij het onderzoek. Het gaat om een vrouw die ten tijde van het incident, donderdag 29 juli rond 16.00 uur, samen met een andere persoon haar twee bruine, middelgrote honden met krulletjeshaar uitliet in het park.
De politie op zoek naar aanwijzingen na de steekpartij
De politie op zoek naar aanwijzingen na de steekpartij © Regio15
De medewerkers van de BSO die het slachtoffer binnenlieten, kenden het meisje en haar vriendinnen omdat ze op de Daltonschool zitten waar deze organisatie ook de ‘overblijf’ regelt. Het meisje werd meteen binnengelaten door de medewerkers, die meteen alle deuren dichtdeden en extra controleerden. 'Het was heel spannend voor iedereen omdat je niet weet of de dader er nog achteraan komt', vertelde Daphne Zuiderwijk van de BSO eerder aan Omroep West.