OM: 'Geen beelden van fatale mishandeling Carlo uit Waddinxveen'

In Mallorca worden bloemen gelegd voor Carlo
In Mallorca worden bloemen gelegd voor Carlo © NOS
WADDINXVEEN - Het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen beelden in handen van de fatale mishandeling van Carlo uit Waddinxveen. Dat zegt officier van justitie Bart Nitrauw tegen de NOS. Er zijn wel camerabeelden uit een café en van bewakingscamera's op de boulevard, maar precies de momenten die Carlo uiteindelijk fataal werden staan daar niet op. Wel de mishandeling van één van Carlo's vrienden, en een eerder incident in het café. Direct na de mishandeling zei de Spaanse politie nog dat er wel beelden waren.
'De beelden van het eerste incident in het café zijn vrij duidelijk, die van het tweede incident zijn een stuk minder van kwaliteit', aldus Nitrauw. De telefoonbeelden die er zijn van een slachtoffer dat op straat ligt en wordt geschopt tonen niet de mishandeling van Carlo, maar van één van zijn vrienden. Nitrauw benadrukt dat er wel veel getuigenverklaringen zijn van de aanval op de 27-jarige man uit Waddinxveen. Er hebben zich elf getuigen gemeld en acht van hen hebben ook aangifte gedaan van mishandeling.
Het OM gaat ervan uit dat er nog meer getuigen zijn, en roept hen op zich te melden. Ook verwacht het OM nog meer beelden uit Mallorca te krijgen, waar de mishandeling van Carlo mogelijk wel op staat.

Poging tot doodslag

Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden voor betrokkenheid bij allebei de incidenten. De verdachte zou zowel in het café een slachtoffer tegen het hoofd hebben geschopt als later de op straat liggende vriend van Carlo. Deze man wordt nu verdacht van twee keer poging tot doodslag.
Het OM sluit niet uit dat in een later stadium nog blijkt dat deze man ook betrokken is geweest bij de mishandeling van Carlo. Vrijdag beslist de rechter-commissaris over verlenging van zijn voorarrest.
LEES OOK: