Politie op zoek naar ontvoerde man; zes verdachten gepakt in Gouda

De politie hield rond het Vogelplein in Gouda zes verdachten aan
De politie hield rond het Vogelplein in Gouda zes verdachten aan © MediaTV
GOUDA - Zes mannen zijn donderdagavond in Gouda aangehouden, omdat ze mogelijk een man zouden hebben ontvoerd. Volgens de politie is het slachtoffer vrijdagochtend nog steeds niet gevonden. De 56-jarige man uit Hoofddorp zou in het Noord-Hollandse Cruquius uit zijn auto zijn gesleurd en zijn meegenomen in een rode bestelbus. Wat er daarna met hem is gebeurd, is nog niet duidelijk.
Rond 18.00 uur kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen van een mogelijke ontvoering op de Spaarneweg in Cruquius, waar een man door meerdere personen in een Mercedesbus zou zijn meegenomen. Ze zouden daarna in de richting van de N201 zijn vertrokken.
De politie is een zoekactie gestart en kwam een aantal mogelijke betrokkenen op het spoor in Gouda. In de omgeving van het Vogelplein konden agenten zes mannen aanhouden. Het slachtoffer werd niet gevonden. Volgens de politie is de man niet als vermist opgegeven.

Man nog niet gevonden

Een woordvoerder van de politie kan vrijdagochtend niet zeggen met welk scenario rekening wordt gehouden en wat er mogelijk met de 56-jarige Hoofddorper is gebeurd. De recherche komt graag in contact met getuigen en is ook op zoek naar mensen die camerabeelden hebben.
De zes verdachten zijn drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een man van 31 uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres. Ze zitten allemaal nog vast. Bij de ontvoering zou een rode Mercedes Vito-bus zijn gebruikt, die voorzien was van een imperiaal.