Zes woningen tijdelijk ontruimd bij brand Katwijk, bewoner aangehouden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Brandweer Haaglanden
KATWIJK - In een portiekwoning aan de Karel Doormanlaan in Katwijk heeft een flinke brand gewoed. Zes woningen moesten worden ontruimd. Dat meldt de brandweer. De politie heeft de bewoner van de woning aangehouden op verdenking van brandstichting.
De brandweer spreekt van een heftige brand die door de ontstane hitte moeilijk te bestrijden was. 'De temperatuur liep zo hoog op dat de brandweer moeite had om bij de andere woningen te komen', zegt de brandweerwoordvoerder. De bewoners van die woningen konden allen op tijd hun appartement verlaten. Niemand raakte gewond.
Na een half uur had de brandweer het vuur onder controle. De brand heeft zich beperkt tot de woning op de eerste etage waar de brand uitbrak. De twee bovenliggende appartementen hebben rookschade opgelopen. De woningen eronder hebben beperkte waterschade opgelopen. 'Dat komt vooral omdat de brandweerploegen uit Katwijk en Valkenburg gebruik hebben gemaakt van schuim', licht de brandweerwoordvoerder toe.

Onderzoek brandstichting

De bewoners van de omliggende woningen konden na metingen van de brandweer terug naar huis. De bewoner van de woning waar de brand uitbrak werd door de politie aangehouden. De politie vermoedt brandstichting en onderzoekt de rol van de bewoner. Wat er in brand heeft gestaan, kon de brandweer nog niet zeggen.