Brand bij restaurant La Place langs A4 snel onder controle: 'Was even spannend'

De brandweer heeft een deel van de muur opengebroken om te onderzoeken wat er in brand staat
De brandweer heeft een deel van de muur opengebroken om te onderzoeken wat er in brand staat © Regio15
ZOETERWOUDE - Een brand in een bijgebouw van restaurant La Place aan het Groene Hartplein in Zoeterwoude is maandagmiddag snel geblust. Het restaurant, waar volgens de brandweer ongeveer 120 mensen binnen waren, is ontruimd en blijft de rest van de dag dicht. Een brandweerwoordvoerder laat weten dat het vuur snel onder controle was, en dat was precies op tijd: 'De buitenkant van het pand is van hout met daarachter isolatiemateriaal. Dat was dus even spannend.'
De woordvoerder zegt dat het nog niet duidelijk is wat er precies in brand stond. Het bijgebouw van het restaurant langs de A4 wordt gebruikt voor opslag en afval, laat hij weten. Omdat er rekening werd gehouden met uitbreiding, rukten meerdere blusvoertuigen uit.
Op foto's is te zien dat brandweermensen wandpanelen hebben weggehaald om te onderzoeken of het vuur niet is doorgeslagen van het bijgebouw naar het restaurant. 'We willen 100 procent zeker weten dat er geen hitte meer tussen het hout zit. De bouwstructuur maakt dat dit een complexe taak is. We hebben een uitgebreide nacontrole gedaan, samen met bouw- en woningtoezicht. Hierbij geen tekenen van doorslag naar het restaurant zelf aangetroffen', meldt de brandweer.

Restaurant blijft vandaag dicht

La Place zal de rest van de dag gesloten blijven en gaat dinsdag weer open, meldt een verslaggever van Omroep West die ter plaatse is. Hij ziet dat de brandweer inmiddels aan het inpakken is.
Brandweer bij La Place
Brandweer bij La Place © Regio15