Nieuws

Tweede verdachte fatale mishandeling op Mallorca blijft vastzitten

Bloemen voor de overleden Carlo
Bloemen voor de overleden Carlo © EPA
WADDINXVEEN - De tweede verdachte in de zaak rond de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op Mallorca blijft twee weken langer vastzitten. Dat meldt de rechtbank Midden-Nederland. De 18-jarige Hilversummer werd donderdag aangehouden. Voor de dood van het slachtoffer uit Waddinxveen zit ook een 19-jarige man uit Hilversum in de cel.
De verdachten waren met een vriendengroep op vakantie op het Spaanse eiland waar in de vroege ochtend van 14 juli ruzie werd gezocht met andere vakantiegangers. De zaak draait om twee geweldsincidenten buiten, na een ruzie in een horecagelegenheid. Het 27-jarige slachtoffer uit Waddinxveen werd op de boulevard dusdanig mishandeld dat hij later aan zijn verwondingen overleed.
De twee Hilversummers die nu vastzitten worden verdacht van betrokkenheid bij beide incidenten; doodslag en poging tot doodslag. Het voorarrest van de eerste verdachte, de 19-jarige man, werd vrijdag al met twee weken verlengd.

Meerdere aangiftes

In totaal hebben acht Nederlanders aangifte gedaan van openlijk geweld, mishandeling en poging doodslag. Het Spaanse onderzoek is recent overgedragen aan het OM in Nederland. Mogelijk volgen nog meer aanhoudingen. De politie is bezig op basis van nieuwe beelden de rol van andere betrokkenen in beeld te krijgen en hun identiteit te achterhalen.