Haagse vrouwen en man verdacht van verkrachtingen tijdens seksdates

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © ANP
DEN HAAG - Twee vrouwen (34 en 31) en een man (41) uit Den Haag worden ervan verdacht dat ze andere vrouwen tijdens seksdates hebben gedrogeerd en verkracht. De slachtoffers dachten dat ze met één vrouw een afspraak hadden, maar werden volgens het Openbaar Ministerie dan in de Haagse woning geconfronteerd met nog een man en vrouw. Ze zouden vervolgens stiekem GHB hebben gekregen in hun drankje.
Tijdens een eerste zitting dinsdag tegen het Haagse drietal vertelde de officier van justitie dat zich zeven mensen als slachtoffer hebben gemeld. Vier van hen zouden ook aangifte hebben gedaan. De beschuldigingen tegen het Haagse drietal zijn verder gebaseerd op duizenden filmpjes die zijn gemaakt.
Het drietal ontkent de seksafspraken in hun gezamenlijke woning niet, maar zegt dat alles gebeurde op basis van vrijwilligheid. 'Ik heb respect voor mijn medemens', zei de 41-jarige man bij de rechtbank. Volgens de 34-jarige vrouw waren de seksafspraakjes in hun gezamenlijke woning altijd een 'leuke toevoeging' geweest op haar leven. 'Maar ik heb het nu helemaal gehad met dating', zei ze. Ze beschreef haar aanhouding als een 'nachtmerrie'.

'Geen standaard verkrachtingszaak'

Het Haagse trio zit al bijna drie maanden in voorarrest. Volgens hun advocaten is er sprake van een overreactie van de politie. Die zou lange tijd helemaal geen zaak gezien hebben in de seksdates. De advocaten eisten dinsdag dat het voorarrest van hun cliënten zou worden opgeheven. De zaak tegen de drie verdachten laat zich volgens hen niet vergelijken met een 'standaard verkrachtingszaak'.
De rechtbank houdt de drie Hagenaren echter toch in voorarrest. De verdenkingen tegen het drietal zijn' te ernstig' om ze nu al vrij te laten. De rechter verwees naar de GHB die in de woning is aangetroffen. De rechtbank houdt er ook rekening mee dat uit het politieonderzoek dat nog loopt, nog meer strafbare feiten bekend worden. Agenten zijn nog druk bezig de filmpjes te bekijken. De volgende zitting in de zaak is op 3 november.