Ontvoerde Hoofddorper gewond aangetroffen in Delft

GOUDA - De 56-jarige Hoofddorper die donderdagavond werd ontvoerd in het Noord-Hollandse Cruquius, is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond aangetroffen in de Van Assendelftstraat in Delft. Hij bleek uit een auto te zijn gezet door de ontvoerders. De man is met zijn familie herenigd, meldt de politie.
Het slachtoffer is door de ontvoerders mishandeld en werd nadat hij was aangetroffen direct naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie doet onderzoek in Delft en heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook in Gouda sporenonderzoek gedaan.
Donderdagavond rond 18.00 uur werd de man meegenomen in een rode Mercedesbus. Sindsdien was hij spoorloos. Diezelfde avond hield de politie in de omgeving van het Goudse Vogelplein zes verdachten aan: drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een man van 31 uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres. Zij moeten donderdag voor de rechter verschijnen.

'Geen crimineel verleden'

De politie vermoedde dat de daders het slachtoffer bij vergissing hebben ontvoerd. 'Uit het onderzoek van het Team Grootschalige Opsporing is tot nu toe gebleken dat er geen enkele aanwijzing is dat de ontvoerde man deel uitmaakt van het criminele circuit. Het is op dit moment dan ook niet duidelijk wat het motief is van de ontvoering', meldde de politie zondag.
Het Openbaar Ministerie loofde 15.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot de oplossing van deze zaak. 'De massale media-aandacht en de hulp en het meedenken vanuit de samenleving heeft het onderzoek geholpen. De politie en het OM willen iedereen daarvoor bedanken', aldus de politie.