Hooghkamerbrug tussen Leiden en Voorschoten weer dicht: storing verholpen

© Regio15
LEIDEN - De storing aan de Hooghkamerbrug tussen Leiden en Voorschoten is verholpen. Woensdagmiddag werkten ook andere bruggen in Leiden niet naar behoren vanwege een technisch mankement in de bediencentrale. De Hooghkamerbrug tussen Leiden en Voorschoten gaf de meeste problemen: het brugdek wilde na een opening niet meer sluiten waardoor er flinke files ontstonden.
De brug heeft het afgelopen jaar regelmatig problemen. Zo stond de brug in juli en vorige week meerdere keren in storing. De provincie onderzoekt waardoor deze storingen ontstaan zijn. Later deze week hopen ze daar meer over te kunnen melden. De storing van woensdag staat volgens de provincie los van de eerdere storingen, omdat er per ongeluk op een noodknop zou zijn gedrukt.
De problemen met de Hooghamerbrug leverde woensdagmiddag files op tussen Leiden en Voorschoten. Weggebruikers werden aan beide kanten omgeleid. Bij andere Leidse bruggen kon het verkeer gewoon doorrijden, maar moesten boten wel een tijdje wachten. De storing ontstond rond het middaguur, rond 14.15 uur waren de problemen voorbij.