Leidse olympiër nog steeds in ziekenhuis in Japan, maar krijgt bijzonder belletje

Van Riessen ging hard onderuit tijdens het keirintoernooi
Van Riessen ging hard onderuit tijdens het keirintoernooi © ANP
LEIDEN - Na de crash van vorige week donderdag op de Olympische Spelen ligt de Leidse baanwielrenster Laurine van Riessen nog steeds in het ziekenhuis. Door de valpartij brak ze meerdere ribben, haar sleutelbeen en liep ze een longkneuzing op. Donderdag kreeg van Riessen een bijzonder telefoontje: Seiko Hashimoto, voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio, belde met Van Riessen via een videogesprek.
'Bedankt voor het vrijmaken van uw tijd en het wensen van beterschap', tweet Van Riessen richting Seiko Hashimoto. De voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen belde om te vragen hoe het met Van Riessen ging en om haar een voorspoedig herstel te wensen. Na de valpartij ligt Van Riessen nog steeds in het ziekenhuis in Japan en kan ze nog steeds niet naar huis.
In de kwartfinale van het keirinonderdeel reed Van Riessen tegen het achterwiel van de Duitse Emma Hinze aan, moest naar boven sturen en raakte daarbij de Britse Katy Marchant. Beiden kwamen hard ten val, maar Van Riessen was er het slechtst aan toe. Per brandcard werd ze afgevoerd.
Ondanks de pijnlijke gevolgen van de val, is Van Riessen positief over haar herstel. 'Ik heb een heftige crash gehad, maar op zich gaat het allemaal goed. Er wordt goed voor me gezorgd. Nu is het wachten totdat het allemaal weer geheeld is', zei Riessen tegen de NOS.