Streep door racecamping voor de Formule 1 Grand Prix in Noordwijkerhout

Formule 1-team op het strand
Formule 1-team op het strand © ANP
NOORDWIJKERHOUT - Goed nieuws voor de liefhebbers van de Formule 1. De autorace op het circuit van Zandvoort mag, onder voorwaarden, doorgaan. Wel moet een groep bezoekers van het evenement een ander onderkomen zoeken. De gemeente Noordwijk geeft namelijk geen vergunning voor de racecamping in Noordwijkerhout. 'De gemeente heeft besloten om een meerdaagse feest-camping met faciliteiten niet toe te staan dit jaar', zo laat de organisatie weten.
De racecamping was een initiatief van Event Camping uit Grou. Zij zouden een camping met vijfhonderd plaatsen neerzetten op een groen grasveld aan de Herenweg in Noordwijkerhout. Er zou plek moeten zijn voor 1500 bezoekers van de Grand Prix die op 5 september verreden gaat worden.
De gemeente Noordwijk heeft echter besloten de camping geen vergunning te geven, zo laat Event Camping weten. 'Dit op grond van de vele onzekerheden rondom de deltavariant van het coronavirus. De gemeente heeft besloten om een meerdaagse feest-camping met faciliteiten niet toe te staan dit jaar. Helaas voor ons, want op dit korte termijn zien wij geen andere oplossing dan deze editie te schrappen.'

Niet onder garantiefonds

De camping zou op donderdag 2 september opengaan, tot en met maandag, de dag na de race. Voor Event Camping is het besluit van de gemeente een flinke tegenvaller. Niet alleen omdat het de raceliefhebbers moet teleurstellen, maar ook omdat de gemaakte kosten niet worden vergoed. 'Het vervelende is dat deze camping niet onder het garantiefonds valt, omdat hij voor het eerst zou worden georganiseerd', zo verwijst de Friese organisatie naar de steunmaatregelen van het kabinet. Deze compensatie geldt alleen voor evenementen die al eerder georganiseerd zijn en nu door de coronamaatregelen niet door kunnen gaan.
De organisatie heeft daarom besloten om de reserveringen in principe door te schuiven naar 2022, naar de volgende editie van de Formule 1 Grand Prix. Mensen die een plekje op de camping hadden geboekt en hun reservering niet door willen schuiven kunnen contact opnemen met de organisatie en hun geld terugkrijgen.