Hond Max weer terug in Katwijk na ontvoering naar Duitsland

De flyer met daarop een foto van Max
De flyer met daarop een foto van Max © Dierenambulance
KATWIJK - Bordercollie Max uit Katwijk heeft de afgelopen weken een behoorlijk avontuur meegemaakt. De 1-jarige Max verdween zondagavond 22 juli spoorloos op het strand van Katwijk, waarop zijn baasjes een flyeractie begonnen. En die flyeractie leidde uiteindelijk naar een adres in Duitsland.
Door de flyeractie in Katwijk en op Facebook meldden zich getuigen bij de politie in Katwijk. En die bleken volgens de politie cruciale informatie te hebben over het voertuig waarmee Max meegenomen zou zijn. De politie schrijft op Facebook dat de wijkagent vervolgens zelf een onderzoek heeft ingesteld waarbij getuigen werden gehoord en er ook aangifte is gedaan. Ook is er meerdere malen contact met Interpol geweest. Dat leidde ertoe dat Duitse agenten zich vrijdag meldden op een adres in Duitsland waar Max binnen bleek te zitten.
'De Duitse collega’s hebben Max meteen meegenomen naar de dierenarts en de chip laten uitlezen', schrijft de politie. 'Op hetzelfde moment waren de baasjes van Max al onderweg naar Duitsland. Toen Max klaar was bij de dierenarts stonden zijn baasjes al buiten te wachten. Op de foto zie je hoe blij Max was dat hij zijn baasjes terugzag. Hij kon niet meer wachten en rende zo snel hij kon naar ze toe!'
Max ziet zijn baasjes voor het eerst
Max ziet zijn baasjes voor het eerst © Politie Katwijk

'We zijn heel dankbaar'

'Wat een blijdschap. Max is bijna met de voordeur zijn eigen huis binnengegaan', schrijft baasje Margaretha op Facebook. 'Toen de Tjalmaweg in zicht kwam rook hij de zee. Zo mooi om mee te maken. Bedankt voor alle hulp. We zijn jullie allemaal heel dankbaar.'
Ook de politie krijgt op Facebook veel complimenten over het speurwerk. De politie zegt daarover: 'Bedankt voor de complimenten. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door internationale samenwerking van politie, de baasjes van Max en getuigen. Een fijner afloopbericht kan je niet maken!' Het is nog niet duidelijk of er aanhoudingen verricht zijn in deze zaak.