Doorgereden bestuurder aanrijding met fietser meldt zich bij politie

© Regio15
LEIDEN - De automobilist die in de nacht van zaterdag op zondag een fietser heeft aangereden op de Hoge Rijndijk in Leiden heeft zich bij de politie gemeld. De fietser raakte bij het ongeluk gewond. De bestuurder ging er na de aanrijding vandoor.
De automobilist schepte zondagochtend de fietser op de kruising van de Hoge Rijndijk en de Willem van der Madeweg. Ambulancepersoneel heeft zich samen met enkele agenten ontfermd over het slachtoffer dat gewond op het wegdek lag. Het slachtoffer is uiteindelijk gefixeerd op een vacuümmatras waarna hij met ernstig letsel is overgebracht naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de auto is voor het ongeval mogelijk in een slip terechtgekomen, zo bevestigt een woordvoerder van de politie aan mediapartner Sleutelstad. Verder onderzoek moet de precieze oorzaak van het ongeval uitwijzen.

Automobilist verhoord

De bestuurder van de auto reed na het ongeval door, maar heeft zich inmiddels op het politiebureau gemeld. Omdat het doorrijden na een ongeluk strafbaar is wordt de automobilist verhoord. Hierna zal het Openbaar Ministerie besluiten of de bestuurder wordt vervolgd.